Menu

Innovatie in de verzekeringsbranche

Mijn eerste blog staat live!!

Vorige week een RGA PE training gehad van Chris Waterlander (SVC Groep) over de Veranderingen in het distributielandschap. Deze training beperkt zich niet enkel tot onze mooie verzekeringsbranche. Vooral ook aandacht voor de ontwikkelingen om ons heen en natuurlijk die bij onze klanten. Interessante materie waar we elke dag mee geconfronteerd worden. Vaak laten we deze informatie wellicht te snel passeren door alle zaken die ons bezig houden in de’ waan van de dag’.  Jammer, want deze veranderingen en innovatie hebben enorme impact op onze business.

Let op: Innovatie is noodzakelijk voor de toekomst van jouw bedrijf!!

Maatschappelijke en economische ontwikkelingen

Ook jouw klanten zijn onderdeel van een branche/doelgroep en innoveren en veranderen continue. Dit wil je met jouw organisatie toch niet missen!

Maatschappelijke en economische ontwikkelingen gaan snel. Denk hierbij aan de electrische auto, de zelfrijdende auto, mobileitsdiensten en private lease, maar ook ontwikkelingen in de bouw met een gebouw geprint in 3D, het plaatsen van zonnepanelen etc. Gisteren werd ik geconfronteerd met een artikel van NOS.nl over vrachtwagens die gaan rijden met zonnepanelen, https://nos.nl/artikel/2347483-vrachtwagens-met-zonnepanelen-op-het-dak-gaan-de-weg-op.html. Een voorbeeld van duurzaamheid in de automotive branche met impact op onze branche.

Pak deze kans en innoveer!

Al met al interessant genoeg om hier met jouw organisatie bij stil te staan. Zorg dat jouw organisatie diverse vraagstukken benoemt en deze ‘boot’ niet mist!

Hoe bereid jij je organisatie hierop voor? Welke tools stel je beschikbaar voor je accountmanagers en hoe vaak bespreek je deze ontwikkelingen binnen je teams? Ben je een volmachtbedrijf of een en adviesbedrijf? In beide organisaties heb je hiermee te maken. Of het nu in je adviesrol is of in de rol van acceptant en/of productontwikkeling. Alle teams kunnen hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren.

Voldoende stof om over na te denken. Laat dit niet liggen, blijf innoveren, praat hierover binnen je teams en zorg dat je up-to-date blijft.

Maak je organisatie innovatief en hiermee dus ook toekomstbestendig!

Mocht je het leuk en interessant vinden om met mij hierover van gedachten te wisselen, neem dan gerust contact op via miranda@napadvies.nl of bel me op 06-250 133 99.